Náměty a diskuze2

Nový uživatel

Náměty a diskuze

Přidat příspěvek

Aleš

05/01/2018 19:35

BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL Lilial aldehyd Koncentrace přípravku: 10,0% ve vazelíně, molální koncentrace: 0,489 Synonyma 2-(4-(terc.) Butylbenzyl)propionaldehyd ( B 040 ) 2-(4-tert-Butylbenzyl)propionaldehyde Benzenepropanal, 4-(1,1-dimethylethyl)-alpha-methyl- Para-tert-Butyl-alpha-methyl dihydrocinnamic aldehyde 4-Dimethylethyl-α-(1,1-methyl) benzene propanal Lilestralis Vlastnosti Lilyall Lysmeral 2-(4-terc-Butylbenzyl)propanal 3-(4-tert-butylphenyl)butanal Lilialdehyde Mefloral Lilial aldehyd je synteticky vyrobenou vonnou látkou květinové vůně, která se v přírodě nevyskytuje. Lilial aldehyd je bezbarvou nebo lehce nažloutlou, čirou, olejovitou tekutinou. Používá se jako mezistupeň při syntéze různých agrochemikálii. V současnosti se často používá jako součást vůně různých kosmetických výrobků. Látka je zařazena mezi 26 substancí klasifikovaných směrnicí EU (direktiva 15/2003 z 27.02.2003), jako význačný senzibilizátor, jehož přítomnost musí být uvedena ve složení kosmetického výrobku na obalu, pokud jeho koncentrace v prostředcích, které se neoplachují (krémy, lotia aj.) překračuje 0,001% (10 mg/l) a u výrobků, které se oplachují (šampony, sprchové gely, mýdla aj.) 0,01% (100 mg/l). Tato látka je uvedena v oddílu II. přílohy k zák. čís. 75/2003 Sb. V ČR bylo v roce 2002 celkem vyrobeno 73 t této substance (Zdroj. OER MŽP). Chemické vlastnosti CAS No : 80-54-6 EC: 201-289-8 Mol. hmotnost: 204,31 g/mol Vzorec: C14H20O Rozpustnost: Rozpustný v alkoholu, v parafinovém oleji, ve vodě pouze 38 mg/l. Výskyt Lilial se nejčastěji používá v kosmetice a to především:  v mýdlech  v různých detergentech,  v šamponech,  v různých čistících prostředcích apod.

Aleš

31/12/2017 11:27

myslel jsem ze jsou prirodni, proc obsahuji vylozene synteticky vyrobenou latku.(svedivo stiplaveho ucinku)
Butylphenyl Methylpropional..... 8)
Usmevne je ze navrchu stranky vyrobku je 100% prirodni
A na konci stranky slozeni a tato latka:)

Mýdlárna Rubens

Dobrý den pane Aleši, musím říct, že mi teď dalo opravdu velkou práci najít odpověď na Vaši připomínku. Protože 100% vím, že žádnou Vámi avizovanou látku do našich produktů nepřidáváme, hledala jsem zdroj Vašeho zájmu. Nakonec jsem zjistila, že ve dvou našich produktech /obě šalvěj/ je v ingrediencích tato látka opravdu uvedená. Dotazem na výrobce silic jsem zjistila, že je nedílnou součástí při výrobě v množství 0,015% u našich produktů. Z nařízení Evropského Parlamentu a Rady č.1223/2009 se musí všechny látky nad 0,01% uvádět v ingrediencích. Což jsme učinili. Nechám na Vašem zvážení zda množství této látky ve dvou ze všech našich produktů je tak významné.

Miroslava Jáchymová

28/11/2017 17:39

Navštívili jsme Vás v září a s Vašimi produkty jsme byli velice spokojeni. Manželé M. a J. Jáchymovi z Rapšachu

Mýdlárna Rubens

Děkujeme.

Zdena Lukášková

28/11/2017 17:35

Byly jsme se sestrou u vás na návštěvě, na zkoušku jsem synovi koupila šampon a od té doby nepoužil jiný. A to už je 6 let.Přidal se k němu i manžel a oba odmítají jiné šampony. Děkuji, Lukášková.

Mýdlárna Rubens

My moc děkujeme. Je to pro nás velké ocenění naší práce.

Lenka Vernerová

23/11/2017 17:38

Dobrý den, v létě jsme vás navštívili s přáteli a všichni jsme byli nadšení.Šlapeme pravidelně na dřevěné "rohožce" od vás - je to super!! V budoucnu se k vám budu určitě vracet. Pokud bude možnost tak osobně, pokud ne tak prostřednictvím e-schopu...V létě chystáme masážní chodníčky kolem baénu podle vašeho vzoru. Už se moc těšíme. Děkujeme. Lenka a Jarda Vernerovi z východních Čech

Mydlarnarubens.cz © 2003-2018